Het delen van een Portfolio – BB versie 2015Q4

Create (2015Q4) UK / NL
Portfolio options
Video: Create UK / NL
In General UK / NL
Share/Deel UK / NL
PDF Overview UK /
NL
DOCX Overview UK /
NL
Download UK / NL
Share

Een portfolio is een verzameling digitale documenten ook wel artefacts genoemd. Deze verzameling beschrijft een of meerdere behaalde mijlpalen. Er zijn legio manieren waarop een portfolio ingericht kan worden. Dit artikel beschrijft het delen van een portfolio met anderen.

Wat is het?

Een portfolio bestaat uit een selectie van aanwezige artefacts. Op een gegeven moment kan deze verzameling van artefacts ‘bevroren’ worden. Dit zogensaamde ‘snapshot’ kan dan gedeeld worden. Terwijl het gedeeld is en eventueel beoordeeld wordt, kun je verder werken aan de artefacts en de rest van het portfolio. Deze bewerkingen worden op dat moment niet gedeeld met anderen, wel nog steeds de momentopname. Hieronder wordt beschreven hoe portfolio’s gedeeld kunnen worden.

Hoe werkt het?

Om een portfolio te delen binnen Blackboard zijn de volgende stappen nodig:

Ga naar het portfolio via:
Home -> Tools -> Portfolio -> My Portfolios
In het portfolio van je keuze, klik je op More/Meer en daarna op Share / Deel. 2016_10_05_10_21_27_my_portfolios_blackboard_learn
Je treft dan een scherm aan, vergelijkbaar met de afbeelding hiernaast. Dit is een weergave van de reeds aanwezige ‘snapshots’ waarbij vermeld is, met wie dat snapshot gedeeld is. Wanneer de pagina wit is, zijn er geen gedeelde snapshots aanwezig. 2016_10_05_10_24_05_share_portfolio_pf_20160906_blackboard_learn
Een snapshot maak en deel je door op de knop te klikken: ‘Deel een Snapshot met’. Kies daarna 1 van de keuzes:

  • Users
  • External Users

Negeer de andere opties.

2016_10_05_10_26_02_foto_s
Deel met een Gebruiker
Vul de Blackboard-accountnaam in van de persoon waarmee je het portfolio wilt delen. Wanneer je deze naam niet weet, kun je daarnaar zoeken via de Browse-knop. Je kunt meerdere accountnamen invullen, gescheiden door een komma.
Je kunt aan deze personen een email laten sturen om hen te laten weten dat er een portfolio voor hen klaarstaat. Vink dan de betreffende optie aan, verander ook eventueel de standaardtekst.
2016_10_05_10_28_16_share_with_user_pf_20160906_blackboard_learn
Deel met een Externe Gebruiker
Vul het emailadres in van de persoon waarmee je het portfolio wilt delen. Je kunt meerdere emailadressen invullen, gescheiden door een komma.
Je kunt aan deze personen een email laten sturen om hen te laten weten dat er een portfolio voor hen klaarstaat. Vink dan de betreffende optie aan, verander ook eventueel de standaardtekst.
2016_10_05_10_32_23_share_with_external_users_pf_20160906_blackboard
Klik daarna op Submit / Verzend.

Beperkingen?

  • Er zijn vooralsnog geen beperkingen bekend
Share