Howto: Ervoor zorgen dat portfolio’s met je gedeeld kunnen worden.

Bij een aantal opleidingen is afgesproken dat studenten de Portfolio tool van Blackboard gebruiken. Docenten van die opleidingen dienen er dan wel voor te zorgen dat zij gevonden kunnen worden wanneer studenten hun portfolio met deze docenten willen delen. Hoe je dit instelt staat hier beneden beschreven.

Wat is het?

Een van de opties onder Persoonlijke Instellingen is een privacy optie. Daarmee geeft een gebruiker (student of docent) aan of hij gevonden wil worden wanneer andere gebruikers mails versturen, gebruikers inschrijven, portfolio’s delen en dergelijke. Het aan en uitzetten van die optie wordt hier beschreven.

Hoe werkt het?

Beperkingen

Handeling Afbeelding
Bewerk je persoonlijke instellingen door achtereenvolgens te gaan naar:
Je naam (rechtsboven)
Settings/Instellingen
Personal Information/Persoonlijke Instellingen.
edit personal information
Kies daarna voor Set Privay Options/Persoonlijke gegevens edit privacy options
Zet daarna door middel van de Directory Status/Registerstatus de beschikbaarheid aan en uit. edit status
Andere onderwerpen die op deze pagina ingesteld kunnen worden zijn:

  • Personal Information/Persoonlijke gegevens als Email en andere contactinformatie;
  • Email/E-mail opties. Je kunt per cursus aangeven of studenten in cursus je kunnen mailen vanuit de cursus of niet;
  • Rooster/Opties voor naamlijst. Je kunt per cursus aangeven of je naam wel of niet in het rooster (op de naamlijst) wordt weergegeven.

Beperkingen

Er zijn vooralsnog geen beperkingen bekend.

Comments are closed.