Download vanuit Mijn Inhoud

Bestanden die je ooit hebt ge-upload naar Mijn Content, bijvoorbeeld om op te nemen in je portfolio, kun je uiteraard ook weer downloaden. Zeker in relatie tot de aanstaande migratie naar Moodle kan het handig en verstandig zijn sommige documenten te downloaden. Dit artikel beschrijft hoe dat werkt.

English version

Wat is het?

Het Content System / de Content Collection is de verzamelplek in Blackboard voor de opslag van documenten. Die zijn eerder door de gebruiker met een bepaald doel geplaatst. Soms is dat alleen voor opslag maar invoegen in een portfolio kan een ander doel zijn. Zij komen steeds terecht in het gedeelte dat Mijn Inhoud heet. Documenten voor gebruik in een cursus worden door de cursusleider ook in het Content System geplaatst, maar dan in het cursusgedeelte, waar anderen geen toegang toe hebben. Dit artikel gaat over Mijn Inhoud.

Vanzelfsprekend kunnen vanaf Mijn Inhoud ook documenten gedownload worden. Bijvoorbeeld wanneer de originele versie van een document dat op je PC was opgeslagen, beschadigd is.

Hoe werkt het?

Allereerst is het noodzakelijk dat je inlogt in Blackboard.

Klik daarna op het tabblad Content Collection en daarna op Mijn Inhoud. Er wordt dan een overzicht getoond van alle bestanden die door jouw ooit in Mijn Inhoud zijn geplaatst. Voor het downloaden van bestanden dient de keuze gemaakt te worden:

  1. Je wilt 1 bestand downloaden;
  2. Je wilt enkele bestanden downloaden;
  3. Je wilt alle bestanden downloaden.

Deze opties worden hier beneden verder uitgelegd.

 
Wanneer je 1 bestand wilt downloaden

klik je eenvoudigweg op de bestandsnaam van je keuze en je browser vraagt je waar je dit bestand wilt opslaan. Sommige browsers (ook afhankelijk van je browserinstellingen) slaan zonder te vragen alle downloads op in een map op de PC die Downloads heet.

 
Wanneer je enkele bestanden wilt downloaden

kun je dat natuurlijk doen door bovenstaande handelingen enkele keren te herhalen, maar soms is het handig om eerst deze bestanden te selecteren. Na het maken van de selectie kies je voor de knop Download Package. Blackboard pakt de geselecteerde bestanden dan in een ZIP- bestand in en biedt ze ter download aan. Bedenk dat een selectie alleen geldt voor de actuele pagina. Wanneer je bladert naar een andere pagina met bestanden vervalt de selectie.

 
Wanneer je echter alle bestanden uit Mijn Inhoud wilt downloaden

voor verdere verwerking hoef je niet alle bestanden en mappen aan te klikken, maar volstaat het door het bovenste aanvinkvakje aan te vinken.  Na het maken van die selectie kies je voor de knop Download Package. Blackboard pakt de geselecteerde bestanden dan in een ZIP- bestand in en biedt ze ter download aan.

 

Hoewel het technisch wel mogelijk is om een gedownload package aan te bieden in een andere Blackboard omgeving (bijvoorbeeld bij een migratie), wordt dat niet geadviseerd om security technische redenen. Een gedownload package kan daarom het best lokaal uitgepakt worden in afzonderlijke mappen en bestanden voor verdere verwerking.

Beperkingen

  • Er zijn vooralsnog geen beperkingen bekend.
Share

Leave a Reply