Maak een link naar de media server van zuyd

Wat is de meest geschikte manier om een kennisclip of een weblecture vanaf de Mediaserver van Zuyd op te nemen in een Blackboardcursus?

Wat is het?

Zuyd beschikt over groot aantal (korte) kennisclips en (langere) weblectures. Dit videomateriaal kan via links verbonden worden aan inhoudsitems van cursussen. Dit artikel gaat over het juist (en eenvoudig) toevoegen van zo’n link aan cursusmateriaal.

Per 1 september 2016 gebruikt Zuyd voor video-opnames Mediasite. De oude P2Go-links zijn met behulp van een script vervangen. Het kan echter zijn dat er iets fout is gegaan in die conversie: neem dan contact op per mail met Lien Goldbach of Bart Driessen. Zij zullen je verder helpen om de juiste link te vinden.

Je kunt ook zelf de nieuwe link plaatsen door te zoeken naar jouw video in http://media.zuyd.nl (log in met je Zuyd-account) en de url te knippen/plakken.

Kijk op http://www.youtube.com/watch?v=6f5oTWhzOIo of op De mediasite voor een video over deze handelingen.

Hoe te gebruiken?

Voor de meest eenvoudige manier doorloop je onderstaande stappen. Wanneer je ook een voorbeeld-afbeelding van het videofragment in de cursus wilt, ga je na stap 5 door met stap 12. Onderstaande beschrijving maakt gebruik van de Presentions2Go-afbeeldingen. Zij worden zsm vervangen.

Beschrijving Schermafbeelding
1. Zoek in http://media.zuyd.nl de gewenste video mediazuyd-01
2. Klik op Embed mediazuyd-02
3. Kies vervolgens 1 van de 4 keuzemogelijkheden
Meestal zul je kiezen voor de code in Link to Full Player of Embed Video. De eerste is een eenvoudige link naar de video en de tweede code laat de video in een voorbeeldschermpje zien.
Selecteer de code en kopieer hem.
mediazuyd-03
4. Ga naar je Blackboardcursus.
5. Klik op Inhoud bouwen en maken item
De eenvoudige versie wordt in de volgende stappen besproken en maakt gebruik van de EMBED code uit de tweede regel van de media server. De versie met de voorbeeldvideo wordt beschreven vanaf stap 11.
weblectures04
6. Vul de naam in van het item en type in het tekstvak “klik hier voor de video”. weblectures05
7. Selecteer deze zin en klik op de invoegknop weblectures06
8. Er verschijnt nu een pop-upvenster. Plak de gecopieerde URL (met Ctrl+V) in het veld “Pad van koppeling” en zet het veld “Doel” op “openen in nieuw venster” en klik op “Invoegen”. weblectures07
9. Sla dit item op door te klikken op “Verzenden”
10. Klik op de link in het item en ga door met stap 14. weblectures08
11. Klik op het HTML-ikon in het menu van de editor. Het is nu mogelijk om HTML codes in de editor in te voeren.
12. Plak de EMBED code met het video voorbeeld venster in het editor-venster.
13. Klik op Submit
14. Bewaar alle wijzigingen door op Verzenden / Submit te klikken
15. Het cursusitem bevat nu een link naar de door jou gewenste video in de Media server van Zuyd.

Beperkingen:

  • Er wordt geen voorbeeld van de Video getoond. Het tonen van een preview van de video levert in sommige situaties verstoringen op.
Share