Het aanmaken van een Persoonlijke Blog

Behalve dat een Blog gevuld kan worden door een groep, kan een docent er ook voor kiezen deze individueel te laten vullen. Dit vullen wordt elders beschreven, het aanmaken: hier.

Wat is het?

In een Blog kunnen studenten hun gedachten ten aanzien van een onderwerp vastleggen. Eventueel kunnen andere studenten hierop reageren. Het resultaat kan eventueel beoordeeld worden in het Grade Center.

Hoe te gebruiken?

Via het aanmaken van een inhoudsitem, tabblad Tools, kan de cursusbouwer een Blog starten. Hij kan ervoor kiezen op de betreffende plek in het inhoudsitem te vrwijzen naar de verzmalepagina Blogs of op die betreffende plek een link te plaatsen naar een specifiek Blog dat al eerder werd aangemaakt. Tenslotte kan hij ervoor kiezen en geheel nieuw Blog aan te maken. Wanneer deze laatste optie gekozen wordt, wordt op de volgende pagina de volgende informative gevraagd:

1. Bloginformatie Beschrijf de titel en eventuele startinstructies
2. Blogbeschikbaarheid Is het Blog per direct beschikbaar?
3. Datum- en Tijdbeperkingen Is het blog alleen in een bepaalde periode beschikbaar?
4. Deelname aan Blog Is het blog individueel ebschikbaar voor alle deelnemers, of integral voor alle deelnemers in de Organisatie / Currsus
5. Bloginstellingen De Blogvermeldingen worden per maand of per week beschikbaar gesteld.
6. Cijferinstellingen Wordt de Blog beoordeeld en dient er dus in het Gradecenter een kolom hiervoor aanwezig te zijn.
7. Verzenden Knop Verzenden
  • Klik op Verzenden wanneer gereed,
  • Klik op Volgende
  • Klik op Verzenden

Het Blog is nu aangemaakt

Beoordelen

Wanneer het blog geopend is met voldoende rechten kan aan de rechterkant gekozen worden voor de weergave van de Blog van een van de studenten. Diezelfde weergave wordt bereikt vanuit het Grade Center door in de juiste kolom, de juiste student te selecteren en via het Chevron-teken te kiezen voor ‘Activiteit weergeven’.

 

Beperkingen?

  • Er zijn vooralsnog geen beperkingen bekend.
Share