Wachtwoordcontrole

Op 24 oktober 2014 is de manier waarop in Blackboard het wachtwoord gecontroleerd wordt veranderd.

Wat is het?

Om veiligheidsredenen is ervoor gekozen om vanaf deze datum het Blackboard wachtwoord gelijk te houden aan het Zuyd-netwerkwachtwoord. Ben je geen Zuyd medewerker of Zuyd student dan verandert er helemaal niks.

Hoe te gebruiken?

Het Zuyd-netwerkwachtwoord gebruik je samen met het Zuyd account om in te loggen in Blackboard, het netwerk, je email, wanneer je toetsen in Questionmark gaat afleggen, etcetera. Verander je je Zuyd netwerkwachtwoord van een bepaald Zuyd-account, dan verandert dit wachtwoord vanaf 24 october 2014 ook voor dat account in Blackboard. Studenten kunnen dit wachtwoord veranderen in de UAportal. Medewerkers doen dit van een Zuyd-beheerde PC met de toetscombinatie CTRL-ALT-DEL en het volgende van de aanwijzingen.

Ben je een externe gebruiker die op uitnodiging van Blackboard gebruik maakt dan verandert er niets. Je kunt dan de optie Wachtwoord Vergeten op de inlogpagina blijven gebruiken. Voor Zuyd medewerkers en Zuyd studenten werkt die link niet meer. Dat wil zeggen de link doet het wel, maar er verandert niets.

Beperkingen

 • Alleen voor Zuyd medewerkers en Zuyd studenten;
 • Een wachtwoord bestaat uit:
  • minimaal 8 en maximaal 14 karakters
  • minimaal een hoofdletter (Kapitaal)
  • minimaal een kleine letter (onderkast)
  • minimaal een cijfer
 • Gebruik bij voorkeur niet meer dan 1 vreemd teken in het wachtwoord (=onderwerp van onderzoek)
Share