Het inschrijven van Gebruikers in een cursus

Gebruikers inschrijven zou een makkelijke taak moeten zijn binnen Blackboard, maar ervaring leert dat dit veel tijd in beslag neemt. Met name voor niet-technische gebruikers kan dit soms tot irritatie en frustratie leiden. In deze blog wordt uitgelegd welke manieren bestaan om een gebruiker in te schrijven in een cursus.

Optie 1: Handmatig een (paar) student(en) inschrijven

Lees hiervoor de blog ‘handmatig gebruikers inschrijven’.

 

Optie 2: Handmatig een heleboel studenten inschrijven

Dit kan door middel van een batchbestand. Nadeel hiervan is dat je deze op een zeer strikte en gedefinieerde manier in een Excel-bestand moet zetten en nog alle gegevens van een gebruikers moet opzoeken en overnemen. Wil je dit toch doen, lees dan in de blog ‘Batch Enrol File’ hoe je dat aanpakt.

 

Optie 3: Studenten zelf inschrijving laten aanvragen

Je kan een cursus openzetten zodat studenten een aanvraag kunnen doen om te worden ingeschreven. Als cursusleider ontvang je hier vervolgens een mail van.

Om dit te activeren ga je in het Configuratiescherm van een cursus naar ‘Aanpassen’ en dan naar ‘Inschrijvingsopties’. In het volgende scherm vink je vervolgens ‘Studenten toestaan om inschrijvingsaanvragen per e-mail naar de cursusleider te verzenden’. Vergeet daarna niet op ‘Verzenden’ te klikken.

 

Optie 4: Studenten zelf laten inschrijven.

Als laatste optie kan je ook de ‘Zelfinschrijving’ activeren, dit zorgt ervoor dat studenten zichzelf kunnen inschrijven. Hier zijn verschillende opties voor:

  • Geen restricties, altijd open;
  • Alleen in een bepaalde periode;
  • Alleen met toegangscode.

Om dit in te stellen ga je in het Configuratiescherm van een cursus naar ‘Aanpassen’ en dan naar ‘Inschrijvingsopties’. In het volgende scherm vink je ‘Zelfinschrijving’ aan.

Vervolgens kan je een begin- en einddatum invoeren om zelfinschrijving alleen toe te staan in een bepaalde periode of voer je een toegangscode in waarmee studenten toegang krijgen tot de cursus. Daarnaast kan je geen van deze aanvinken en zet je hiermee de cursus ‘open’ voor studenten (nadat ze hebben geklikt op ‘snelinschrijving’).

Share