Help! Ik zie een cursus niet!

Het kan zo zijn dat je een cursus mist in de lijst met cursussen, dat kan verschillende oorzaken hebben, lees hier welke dat zijn en hoe je dit kan oplossen.

Optie 1: De cursus is niet beschikbaar

Aan een cursus kan een bepaalde tijd zijn gegeven waarin deze beschikbaar is. Is deze tijd verlopen dan staat achter een cursus ‘niet beschikbaar’ (zichtbaar voor de cursusleider). Om dit te verhelpen moet je de rechten hebben om bij het Configuratiescherm te komen. Een cursus die niet beschikbaar is, is niet zichtbaar voor reguliere gebruikers.

Oplossing: In het configuratiescherm van de cursus ga je naar ‘Aanpassen’ en dan naar ‘Eigenschappen’. Vervolgens zie je bij punt 3 de beschikbaarheid (deze moet op ‘ja’ staan) en bij punt 4 de cursusduur. Als je deze op ‘doorgaand’ zet blijft de cursus ongelimiteerd beschikbaar. Vergeet niet om op ‘verzenden’ te klikken.

Optie 2: Er staan teveel cursussen in je cursuslijst

Het kan zijn dat je bij zo veel cursussen bent ingeschreven dat hiervoor geen plek meer is op je home-scherm.

Oplossing: Je kan dan via het tabblad ‘Cursussen’ bij al je cursussen (deze staan dan in het midden onder elkaar). Daarnaast kan je ook op je home-pagina in de module waarin alle cursussen staan op het tandwieltje klikken. Vervolgens kom je op een pagina waarin al je cursussen staan en kan je aan- en uitvinken welke je wel en niet wil zien. Klik daarna op ‘verzenden’.

Wanneer je klikt op de optie .. Meer Cursussen.., krijg je de eerste pagina te zien meer meerdere cursussen. Klik je dan op volgende pagina, dan verschijnt een foutmelding. Vul een toepasselijke rol in bij de selectiecriteria bovenaan de pagina om inderdaad de volgende pagina te laten zien. Het euvel wordt pas in een volgende versie van Blackboard opgelost.

Optie 3: Je bent niet (goed) ingeschreven in een cursus.

Je kan ook niet ingeschreven zijn in een cursus. Er zijn verschillende mogelijkheden om je in te schrijven bij een cursus maar het ligt aan de betreffende cursus of dit is toegestaan;

Oplossing: Typ hiervoor de naam of gedeelte van de cursusnaam in het zoekbalkje onder het tabblad ‘Cursussen’. Klik daarna op ‘zoek’ en scroll naar beneden. Hier zie je de (eventuele) gevonden cursussen.

  • Zie je vervolgens een chevron-icoontje achter de naam van een cursus dan kan je hier op klikken en vervolgens voor ‘inschrijven’ kiezen. Je komt dan op een nieuwe pagina en ziet hier enkele gegevens van de cursus. Wil je je inschrijven klik dan op ‘verzenden’. De cursusleider ziet vervolgens je verzoek om ingeschreven te worden en kan deze goedkeuren. Dan ben je ingeschreven en moet de cursus in je lijst met cursussen komen te staan.
  • Is de naam van de cursus een link dan kom je in de cursus terecht als je hierop klikt. Daar zie je onder het menu een knop ‘snelinschrijving’. Als je hierop klikt ben je meteen ingeschreven en staat de cursus in je lijst met cursussen.
  • Is de naam geen link en staat er geen chevron-icoontje bij? Dan moet je contact opnemen met de cursusleider van de cursus.
Share