Het aanmaken een Portfolio – BB versie 2015Q4

Create (2015Q4) UK / NL
Portfolio options
Video: Create UK / NL
In General UK / NL
Share/Deel UK / NL
PDF Overview UK /
NL
DOCX Overview UK /
NL
Download UK / NL
Share

Een portfolio is een verzameling digitale documenten ook wel artefacts genoemd. Deze verzameling beschrijft een of meerdere behaalde mijlpalen. Er zijn legio manieren waarop een portfolio ingericht kan worden. Dit artikel beschrijft de aanmaak van een portfolio.

Wat is het?

Een portfolio wordt voor een bepaald doel aangemaakt. Meestal is dit doel: het vastleggen van behaalde leerresultaten. Omdat het vaker zo is, dat je deelneemt aan meerdere cursussen en organisaties, kunnen er ook meer dan 1 portfolio aangemaakt worden. Een portfolio bestaat bijvoorbeeld uit een selectie van aanwezige artefacts. Maar kan ook bestaan uit een aantal vast in te vullen onderwerpen die door je opleiding worden voorgeschreven. Hieronder wordt beschreven hoe portfolio’s aangemaakt worden.

In vorige Blackboardversies werden Portfolio’s Basis-Portfolio’s en Persoonlijke Portfolio’s genoemd. Bij Zuyd Hogeschool maakten we alleen gebruik van de Basis-Portfolio’s. In de huidige blackboard versie (2015 Q4) is sinds mei 2016 geen onderscheid meer tussen deze twee vormen. Daarnaast worden artefacts niet meer opgeslagen in de Conten Collection, maar in het Portfolio zelf.

Hoe maak ik een portfolio aan?

Om een portfolio aan te maken binnen Blackboard zijn de volgende stappen nodig:

Op de homepage van Blackboard klik je op het chevron naast je inlognaam
Daarna kies je voor Tools
en daarna voor Portfolio
portfolio-start
De pagina die daarna verschijnt is het navigatievenster van waaruit alle functies van je Portfolio bereikbaar zijn. Dit zijn de volgende 4 functies.

Mijn Portfolio’s
Deze knop geeft toegang tot een overzicht van alle Portfolio’s die door jou zijn aangemaakt. De afbeelding hiernaasat laat zien dat er nog geen enkel Portfolio is aangemaakt.
Mijn Artefacts
Portfolio’s zijn samengesteld uit artefacts. Deze knop geeft toegang tot een overzicht van deze artefacts. In vorige Blackboard versies werden deze opgeslagen in de Content Collection oonder Mijn Inhoud. Tegenwoordig vind je deze dus hier. Je kunt hier het overzicht bekijken en nieuwe artefacts toevoegen.
Met mij gedeeld
Wanneer anderen Portfolio’s met jou gedeeld hebben, vind je deze onder deze knop terug.
Portfolio sjablonen
Wanneer je voor meerdere doelen, meerdere Portfolio’s maakt kun je ervoor kiezen daarvoor sjablonen aan te maken. Veel voorkomende artefacts kun je dan in een sjabloon opnemen zodat deze standaard in jouw nieuw Portfolio beschikbaar is.
portfolio-overzicht

Beperkingen?

  • Er zijn vooralsnog geen beperkingen bekend
Share