Het legen van de Java buffer

In sommige situaties is het noodzakelijk om de Java buffer te legen. Onderstaande beschrijving legt uit wat de procedure daarvoor is.

Wat is het?

Op vrijdag 13 april 2012 is een Blackboard Veiligheidspatch toegepast waar een van de mogelijke gevolgen van is dat er een Java foutmelding optreedt wanneer bijvoorbeeld de Multiple-File-Upload-Tool wordt gebruikt. Deze foutmelding heeft betrekking op de digitale ondertekening (digital signature) van de gebruikte Java versie. De fout wordt veroorzaakt door aanwezige, verouderde Java bestanden in de buffer (cache). Onderstaande beschrijving legt in een Windows 7 situatie uit hoe:

  • De Java buffer leeggemaakt wordt;
  • De tijdelijke Internetbestanden leeggemaakt wordt.

 Onderzocht wordt of de gelijksoortige fout die ontstaat na het toepassen van Java update 7u51 van 14 januari 2014, op dezelfde manier opgelost wordt.

Vooraf!

Wanneer je tijdens het gebruik van Blackboard de afbeelding rechts bent tegengekomen en je hebt op Run geklikt, hoef je onderstaande handelingen niet uit te voeren. Zij zijn dan niet van toepassing!
Beschrijving Afbeelding
Een van de momenten waarop Java gebruikt wordt, is de Multiple File Upload Tool. Daarbij kan de foutmelding (afbeelding rechts optreden).Om deze foutmelding weg te krijgen is het nodig om de cache van Java te legen en de tijdelijke internet bestanden van de browser te verwijderen. Onderstaande handelingen gelden voor een Windows 7 installatie.
De Java cache legen kan door naar het configuratiescherm te gaan en vervolgens programma’s te kiezen. De afbeelding rechts verschijnt dan. Dubbelklik nu op het icoon van Java.
In het Java Coontrol Panel wordt standaard het Tabblad Algemeen (General) geopend. In het kader Temporary Internet Files klik je nu op Settings en dan op Delete Files (zie afbeelding rechts).
Zorg ervoor dat de beide opties aangevinkt zijn en klik daarna op OK om de tijdelijke bestanden daadwerkelijk te verwijderen.
Nu moeten ook de tijdelijke bestanden van de internet browser worden verwijderd. Klik hiervoor in de menubalk van de browser op Extra en daarna op Internetopties. De afbeelding rechts verschijnt dan.
Klik op Verwijderen bij het onderdeel Browsegeschiedenis. Zorg ervoor dat in dit volgende scherm het keuzevakje Tijdelijke internetbestanden is geselecteerd en klik daarna op Verwijderen.
Als je nu weer naar Blackboard gaat en gebruik wilt maken van bijvoorbeeld de mogelijkheid om meerdere bestanden en mappen te uploaden, dan krijg je nu geen foutmelding meer maar een informatiescherm dat het certificaat is gecontroleerd. Klik nu op Run en deze onderdelen werken weer zonder vervelende meldingen.

Beperkingen

Er zijn vooralsnog geen beperkingen bekend.

Share

Leave a Reply