Een eigen video toevoegen aan een item

Soms wil je een video die je zelf bezit (op een CD, een DVD of USB-stick bijvoorbeeld) op Blackboard zetten bij een item. In deze post gaan we uitleggen hoe dat in zijn werk gaat.

Wat is het?

Het is mogelijk om bij de items die je maakt op Blackboard een video te plaatsen. Volg onderstaande vragenlijst om beantwoord te krijgen waar je de video moet plaatsen.

De video

Bevat privacy gevoelig materiaal grootte is Actie
Nee Maximaal 10 MB Plaats de video op Youtube of Vimeo en link daarnaar toe vanuit de Blackboard cursus/organisatie
Nee Tussen 10 en 100 MB Biedt de video aan bij de lokale Zuyd-bibliotheek. Zij plaatsen de video op een beschikbare plaats en sturen je de link-gegevens
Ja of Nee groter dan 100 MB Biedt de video aan bij de lokale Zuyd-bibliotheek. Zij plaatsen de video op een beschikbare plaatsen en sturen je de link-gegevens
Ja Maximaal 10 MB Plaats de video in de Content System van de cursus/organisatie volgens onderstaande beschrijving. Kijk van tevoren wel of je nog genoeg ruimte beschikbaar hebt in je Content Collection!

Bedenk dat het plaatsen van de video op externe- en publieke media als Youtube en Vimeo geen optie is wanneer de video deel uit maakt van de beoordeling van de student. Deze diensten bieden in de regel geen datagarantie.

Hoe te gebruiken?

 1. Ga naar, of maak een inhoudsgebied aan in je cursus;
 2. Ga naar de knop “inhoud bouwen” en kies vervolgens “Item”;

  Een nieuw item maken

  Een nieuw item maken

 3. Bij stap 2 kun je bijlages toevoegen. Klik op “bladeren in mijn computer” om de verkenner te openen en je gewenste bestand/filmpje van je CD/DVD/USB-stick te selecteren;
  • Je hebt ook de optie om een video te kiezen die al in de Content Collection staat. Klik hiervoor op de knop die naast “bladeren in mijn computer” staat, genaamd “Bladeren in Content Collection”. Er opent zich dan nog een scherm met de Content Collection van de huidige cursus.

   Een video toevoegen

   Een video toevoegen

 4. Als je een video hebt geselecteerd, dan kun je kiezen om de naam van de koppeling te veranderen, om óf een koppeling naar het bestand te maken, óf om de video direct in het item weer te geven.
  • Als je hebt gekozen om het bestand in het item zelf weer te geven, dan krijg je nog een aantal additionele opties die je kunt toepassen op de video (grootte, automatisch starten, herhalen e.d.);
  • Als je tijdens deze stap besluit om de video toch niet bij te voegen, klik dan rechts op de knop “niet bijvoegen”;

   Een video direct weergeven in het item

   Een video direct weergeven in het item

 5. Als alle stappen zijn afgewerkt, klik dan op “verzenden” rechtsonder. Het item wordt nu ook opgeslagen in de Content Collection van de cursus (cursusinhoud).

 

Beperkingen

 • Het is niet mogelijk om met alle typen videobestanden de video direct in het item zelf weer te geven. Maak bij voorkeur gebruik van .avi of .wmv bestanden.
 • Omdat de bestanden in de Content Collection van de cursus worden opgeslagen, moet er in de gaten gehouden worden hoe veel ruimte er nog beschikbaar is.

 

 

Share

Leave a Reply