Blackboard Drive gebruiken

Met Blackboard Drive is het mogelijk om vanuit de verkenner van je besturingssysteem bestanden te up- en downloaden van en naar je Content Collection, en ook is het mogelijk om deze bestanden te wijzigen. In deze blog leggen we uit hoe je Blackboard Drive kunt gebruiken nadat je het gedownload en geïnstalleerd hebt op je computer. Voor informatie over hoe je Blackboard moet installeren kun je hier terecht:Blackboard Drive downloaden en installeren.

Wat is het?

Let wel: medio 2016 is er een issue met de Blackboard drive waardoor deze niet correct functioneert. Informeer bij je docent of Key User naar de stand van zaken hiervan.

Zoals aangegeven is het met Blackboard Drive mogelijk om via de verkenner van je eigen besturingssysteem toegang te krijgen tot de bestanden in je Content Collection. Op deze manier hoeft niet per sé de browser iedere keer geopend te worden om dit te doen.

Voor een beschrijving hoe bestanden direct via Windows Verkenner op alternatieve wijze te benaderen zijn is deze clip beschikbaar.

Hoe te gebruiken?

We nemen als voorbeeld een connectie die gemaakt gaat worden naar de Mijn Inhoud sectie van je Content Collection.

 1. Open Blackboard Drive vanuit je programmalijst;
 2. Klik op het +-icoontje linksonder om een nieuwe connectie aan te maken;

  Een nieuwe connectie toevoegen

  Een nieuwe connectie toevoegen

 3. Vul een naam voor je nieuwe volume aan (bijv. “Mijn Inhoud Blackboard.hszuyd.nl”);
 4. Vul de URL in waar het gedeelte van je Content Collection zich bevindt waar je gebruik van wilt maken (in dit geval http://blackboard.hszuyd.nl/bbcswebdav/users/<BBgebruikersnaam>);
 5. Vul je gebruikersnaam in waarmee je op Blackboard inlogt;
 6. Vul je wachtwoord in waarmee je op Blackboard inlogt;
 7. Vink eventueel aan om uw wachtwoord te laten onthouden;
 8. Klik op OK;

  De juiste instellingen

  De juiste instellingen

 9. De nieuwe verbinding verschijnt nu in je lijst van connecties;
 10. Klik op een of meerdere regels en klik dan rechtsonder op “Connect;

  Verbinding maken

  Verbinding maken

 11. Als je nu op de plek kijkt waar al je opslagmedia staat, dan staat er nu ook een nieuwe schijf, namelijk “Mijn Inhoud blackboard.zuyd.nl”. Je kunt deze schijf nu benaderen net als iedere andere schijf op je computer, en er bestanden in maken, weghalen, kopiëren, plakken enzovoorts. Deze veranderingen zijn daarna terug te zien op de webversie van uw Content Collection.
 12. Als je klaar bent, kunt u op “Disconnect” klikken.

Beperkingen

 • Omdat Windows letters toekent aan schijven, is het niet mogelijk meer dan 25 connecties tegelijk open te hebben staan (ervan uitgaande dat je alleen een C: schijf hebt);
 • Net als in de webversie van de Content Collection, levert het problemen op als er zich zogenaamde “double escape sequences” in de bestandsnaam bevinden. Let vooral op dat er bijvoorbeeld geen +-tekentje in de bestandsnaam zit.
Share

Leave a Reply