Mededelingen

Als cursusleider is het mogelijk om mededelingen in een cursus te maken voor de gebruikers van deze cursus. Hoe je deze maakt, verwijdert, verspreidt en zorgt dat ze leesbaar blijven, lees je in deze blog.

Wat is het?

Met een mededeling zet een cursusleider een bericht op de homepage van een student en maakt informatie bekend in, en over een cursus.

Hoe te gebruiken?

Hoe maak je een nieuwe mededeling?

Een mededeling maak je door naar ‘Tools’ > ‘Mededeling’ > ‘Mededeling maken’ te gaan of door in het Configuratiescherm naar ‘Cursustools’ > ‘Mededeling’ > ‘Mededeling maken’.

Vervolgens vul je (bij 1.)  het onderwerp en het bericht in. En vul je (bij 2.) de datumbeperking in (of zet je deze uit). Het is handig om deze aan te zetten tot bijvoorbeeld het einde van het blok. Wanneer je de cursus hergebruikt in een nieuw collegejaar is het verstandig bij het copieren de mededelingen-optie uit te vinken. Dit, in verband met vervuiling

Bij 3. kun je een cursuskoppeling onderaan je mededeling plaatsen, bijvoorbeeld naar de pagina waar je het over hebt. Klik bij 4. op ‘Verzenden’ om je mededeling te plaatsen.

In het mededelingenoverzicht is het mogelijk om de volgorde van de mededelingen te veranderen door deze te verslepen. Zet je een mededeling boven de balk ‘Nieuwe mededelingen verschijnen onder deze lijn’ dan blijft hij altijd boven staan.

Hoe verwijder je een mededeling?

Klik in het overzicht van mededelingen (‘(Cursus)tools’ > ‘Mededeling’) op het Chevron-icoontje (Knop met twee neerwaartse pijltjes) en kies vervolgens ‘Verwijderen’.

Hoe zorg je voor de zichtbaarheid van een mededeling?

Een mededeling blijft uit zichzelf 7 dagen zichtbaar op het homescherm van een student. Als je een inhoudsgebied maakt met de mededelingen blijven daar alle bestaande mededelingen zichtbaar.

Om zo’n inhoudsgebied te maken ga je in het menu van de cursus linksboven naar het ‘+’ teken en kies je vervolgens ‘Toolkoppeling maken’. Vul de naam in (bijv. ‘Mededelingen’) en kies als type ‘Mededelingen. Vink het vinkje aan bij ‘Beschikbaar maken voor gebruikers’ (anders is het niet zichtbaar voor de gebruikers).

Nu verschijnt er een nieuwe knop in het menu, als je hier op klikt, komt het overzicht van alle mededelingen tevoorschijn.

Beperkingen

  • Mededelingen zonder verdere specificatie blijven maximaal 7 dagen staan;
Share

Leave a Reply