Handmatig gebruikers inschrijven voor cursus

Veelal wordt vereist van de studenten dat zij zichzelf inschrijven voor een Blackboard cursus. Echter, het wil nog wel eens voorkomen dat dit niet lukt. Gelukkig is het ook mogelijk om als cursus- of organisatieleider mensen zelf met de hand toe te voegen.Inschrijven

Wat is het?

Als cursus- of organisatieleider is het mogelijk om met de hand mensen in te schrijven voor je cursus. Dit is voornamelijk handig wanneer mensen niet in staat zijn je cursus te vinden via de gebruikelijke Blackboard zoekmachine. Je kunt zoeken in het gebruikersbestand naar de betreffende persoon en met een eenvoudige klik op een knop is de persoon in kwestie ingeschreven in je cursus.

Hoe te gebruiken?

Gebruikers en groepen in Configuratiescherm

Gebruikers en groepen in Configuratiescherm

Als allereerste log je in op Blackboard en ga je naar de cursus waarvoor je iemand wilt inschrijven. Vervolgens zie je linksonder in beeld onder het menu het Configuratiescherm. Voor de komende handelingen gaan we naar het kopje ‘Gebruikers en groepen’ en klikken we op ‘Gebruikers’.

Je ziet nu een overzicht van alle reeds ingeschreven gebruikers van je cursus. Als de cursus pas is aangemaakt, zul je alleen je eigen naam zien in de lijst met gebruikers.

Inschrijven voor cursus

Inschrijven voor cursus

Boven in beeld staat een knop met de tekst ‘Gebruikers zoeken om in te schrijven’. Klik hier op. In het volgende scherm heb je de mogelijkheid om de gebruikersnaam te zoeken in het bestand van gebruikers, waarna deze kan worden ingeschreven voor je cursus. Je kunt een gebruikersnaam direct invoeren, of je klikt op de knop ‘Bladeren…’ en je kunt zoeken naar een persoon met de ingebouwde zoekmachine van Blackboard. Het is ook mogelijk om meerdere personen tegelijk toe te voegen aan je cursus, dit doe je door de gebruikersnamen te scheiden met een komma.

 

Blackboard zoekmachine

Blackboard zoekmachine

Naast de gebruikersnaam kun je ook nog een rol kiezen voor de persoon die je wilt gaan toevoegen. Als alles naar wens is ingevuld, klik je op de knop ‘Verzenden’. De persoon (of personen) in kwestie is nu ingeschreven in je cursus!

 

Beperkingen

In de dagelijkse praktijk komt wel eens voor dat je een gebruikersnaam van een deelnemer in het invoerveld invoert, je realiseert dat je de naam niet helemaal weet en dan alsnog op bladeren klikt. Wanneer je daarna in het pop-up-venster de juiste persoonkiest en op verzenden klikt komt de juiste persoon in het invoerveld te staan. Let er dat op dat de oorspronkelijke vermelding weggehaald is, anders volgt geen (!) correcte inschrijving.

Share

Leave a Reply