Een map uit Content Collection linken aan een cursus in Blackboard

Het menu van Blackboard is vast voor niemand onbekend. Het maken van knoppen is mogelijk nog onbekend terrein. Deze blog gaat over het maken van knoppen die linken naar externe mappen, bijvoorbeeld een map binnen de Content Collection

 

Externe koppelingen binnen Blackboard

Externe koppelingen binnen Blackboard

 

Op deze manier hoeven cursusdeelnemers niet meer te zoeken naar die ene bepaalde map, omdat jij die al voor hen hebt gevonden, en een link hebt aangemaakt in het menu van je cursus.

Wat is het?

Iedere cursus op Blackboard heeft zijn eigen menu, welke zich links van het scherm bevindt. Meestal gaat het hier om een menu met verschillende knoppen of links, met onderwerpen zoals Discussies, Cursusinformatie of Studietaken. Met dit menu kan je navigeren door de cursus en de inhoud hiervan.

Naast de mogelijkheid om een nieuwe modulepagina aan de cursus toe te voegen, kan je deze knoppen ook gebruiken om te navigeren naar een externe URL of map. Het is zo dus ook mogelijk om bijvoorbeeld een directe link te maken naar een map binnen de Content Collection van de cursus. Op deze manier hoef je dan niet meer, nog tig keer te klikken voordat je bij de juiste map aankomt.

Hoe te gebruiken?

Nadat je bent ingelogd op Blackboard en binnen de cursus bent waar je de wijziging in wilt doorvoeren:

 • Zorg ervoor dat de Bewerkingsmodus op ‘AAN’ staat, anders zal je niets kunnen wijzigen!
 • Linksboven het menu staat nu een blauwe knop met een wit ‘plus’ tekentje erop. Als je met de muis eroverheen gaat, zie je allerlei verschillende mogelijkheden die je dan hebt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een nieuwe
  Externe koppeling maken

  Externe koppeling maken

  Modulepagina te maken, een Subkop te maken of om een scheidingsteken/lijn te maken in het menu. In deze blog kiezen we voor de optie ‘Externe koppeling maken’;

 • Je krijgt nu een venstertje te zien om een Naam en URL vast te leggen. De naam kun je alvast invullen, dit is de naam zoals de link in het menu zal worden getoond;

  Naam en URL voor koppeling

  Naam en URL voor koppeling

 • Voor de URL zijn wat extra stappen nodig. Om een link naar een map in je Content Collection te maken, zul je de URL van de map moeten hebben. Dit doen we op de volgende manier:
  • Ga naar Content Collection, en klik vervolgens op ‘Mijn Inhoud’ als de map van jezelf is, of op ‘Cursusinhoud’ als de map tot een cursus behoord. Je kunt ook een map van binnen een organisatie selecteren door op ‘Organisatie-inhoud’ te klikken;
  • Als je de map hebt gevonden die je wilt gaan gebruiken binnen de cursus, ga je in deze map, en klik je vervolgens rechts in beeld op de knop ‘Webmap instellen’;
  • Je krijgt nu een ander scherm te zien met een URL, kopieer deze;
  • Ga terug naar je cursus naar waar je de link wilde toevoegen. Is het schermpje weg, geen paniek, gewoon weer op de blauwe knop klikken en ‘Externe koppeling maken’ selecteren. Het venstertje komt nu weer terug;
  • Plak nu de gekopieerde URL in het tekstvlakje achter URL. LET OP! Zodra je de link hebt geplakt, moet je helemaal achteraan een slash (/) toevoegen!

   De URL voor de map

   De URL voor de map

 • Je kunt na alles ingevuld te hebben ook kiezen of deze knop/link voor iedereen beschikbaar is, of alleen voor mensen die op dat moment toegang ertoe hebben (zoals cursuseigenaar, cursusleider, docent etc);
 • Klaar voor publicatie!

  Klaar voor publicatie!

 • Klik nu op verzenden, de link wordt nu in het menu opgenomen.
Share

Leave a Reply