Inloggen, persoonsgegevens wijzigen en wachtwoord vergeten

Je wachtwoord vergeten is heel vervelend. Gelukkig kan dit binnen Blackboard makkelijk opgelost worden door het opnieuw aanvragen van je wachtwoord.

Wat is het?

Als je je wachtwoord vergeten bent, is dit eenvoudig weer te herstellen. Daarvoor zijn verschillende methodes beschikbaar. Welke methode voor jou van toepassing is, hangt af van je rol binnen Zuyd.

 1. Ben je student? Gebruik dan de UAPortal of de optie wachtwoord veranderen in de Outlook Webmail versie;
 2. Ben je medewerker? Gebruik de CTRL-ALT-DEL optie op een door Zuyd beheerd workstation;
 3. Ben je buiten Zuyd werkzaam, maar hebt wel een Zuyd-Blackboard account? Gebruik de optie Wachtwoord vergeten op de Zuyd-Blackboard inlogpagina.

Elk van deze opties wordt hier beneden verder uitgelegd.

Let overigens goed op bij het wijzigen van je persoonsgegevens.  Het is immers mogelijk om je persoonsgegevens als je voor- en achternaam of emailadres in Blackboard te wijzigen. Als je dit doet, dan zullen deze gegevens niet meer overeenkomen met de centrale gegevensbank, en wordt het voor jou moeilijker, zo niet onmogelijk, om via Blackboard berichten te krijgen wanneer hier verkeerd gegevens staan. Let dus heel goed op voordat je dit doet!

Hoe werkt het?

Wachtwoord vergeten door een Zuyd-student?

Sinds november 2014 is je Blackboardaccount (naam en wachtwoord) gelijk aan dat van Zuyd-netwerkaccount. Je inlognaam was dat al, maar je wachtwoord nu ook. Als je dit wachtwoordwoord wilt veranderen of je bent het vergeten en je wilt een nieuw wachtwoord instellen, ga dan naar de UAPortal. Vul daar de inloggegevens in om een nieuw wachtwoord in te stellen of klik op Forgot your account details? Om een nieuw wachtwoord op te vragen. De Uaportal is niet bereikbaar met IE 10. Gebruik een andere browser. Omdat er een studentnummer ingevoerd moet worden is deze methodiek niet geschikt voor Zuyd-medewerkers.

Wachtwoord vergeten door een Zuyd medewerker?

De oplossing is simpel: Ga langs een servicedesk. Laat verifieren dat je bent, wie je zegt dat je bent en laat de servicedeskmedewerker je wachtwoord veranderen.

Weet je je oude wachtwoord, maar wil je een nieuw wachtwoord? Ga naar een door Zuyd beheerd workstation. Toets na het opstarten de toetscombinatie CTRL-ALT-DEL. Kies voor Wachtwoord wijzigen. Toets de inloggegevens in en 2x het nieuwe wachtwoord. Na het bevestigen is het nieuwe wachtwoord direct te gebruiken in Blackboard.

Wachtwoord vergeten door een niet-Zuyd medewerker of Zuyd-student?

 1. Ga naar de hoofdpagina van Blackboard (http://blackboard.zuyd.nl), en je ziet onder het Gebruikersnaam en Wachtwoord veld een link met de tekst “Wachtwoord vergeten?”. Klik hierop;
 2. Je komt nu in een scherm waar je kunt kiezen uit 2 manieren om je wachtwoord terug te krijgen, kies hier één van.
  1. Als je hebt gekozen voor optie 1, vul dan je voornaam, achternaam en gebruikersnaam in;
  2. Als je hebt gekozen voor optie 2, vul dan je voornaam, achternaam, en Zuyd e-mailadres in;
  3. Klik op verzenden;
  4. Je ontvangt nu een e-mail op het opgegeven e-mailadres, of het e-mailadres waaraan de gebruikersnaam gekoppeld is.

   Je wachtwoord herstellen

   Je wachtwoord herstellen

Persoonsgegevens wijzigen in Blackboard?

 1. Als je bent ingelogd in Blackboard staat rechtsboven je inlognaam en een pijltje naar beneden. Klik op dat pijltje;
 2. Kies onderaan voor Instellingen;
 3. Kies daarna voor Persoonlijke Gegevens;
 4. Je komt nu in een scherm waar je verschillende keuzes hebt, namelijk “Persoonlijke gegevens bewerken”, “Wachtwoord wijzigen” (Zie Beperkingen), “Mijn locaties aanpassen” en “Privacyopties instellen”;Je persoonlijke gegevens wijzigenli>
 5. Je persoonlijke gegevens wijzigen
 6. Klik na het doorvoeren van de wijzigingen op Verzenden

 

Beperkingen

   • Zoals hierboven beschreven, kun je in de knel komen als je je gegevens verandert en je daarna je wachtwoord vergeten bent;
   • Gebruik de optie Wachtwoord Wijzigen alleen wanneer je wel een Blackboard account hebt, maar verder niet aan Zuyd verbonden bent als medewerker of student.
Share

Leave a Reply