Configuratie Cursuspagina; Pakketten en functies

Deze blog is een onderdeel van een reeks artikelen over de configuratie. Deze gaat over het laatste onderdeel: Pakketten en Functies. Een reeks van meer geavanceerde opties die erg handig kunnen zijn voor het verwijderen van bulk, om de cursus te kopiëren of te exporteren/ archiveren en nog veel meer.

Het configuratiescherm menu, Pakketten en functies is uitgeklapt

Wat is het?

Pakketten en functies bevat de volgende onderdelen:

  • Bestanden verplaatsen naar cursusbestanden:

Om bestanden te verplaatsen naar een lokale cursusmap (in de Content Collection)

  • Bulk verwijderen:

Hiermee kun je specifieke cursusinhoud en gegevens verwijderen uit de cursus. Zie ook de waarschuwing hieronder bij ‘beperkingen’.

  • Course Cartridge importeren:

Om materiaal te importeren vanuit de Cours Cartridge catalogus, hiervoor heb je een downloadcode nodig van de betreffende Course Cartridge.

  • Cursus exporteren/ archiveren:

Bij exporteren wordt een pakket gedownload dat later in een andere cursus kan worden ingevoerd. Bij archiveren wordt alle inhoud en gebruikersinteractie meegenomen in een permanent record.

  • Cursus kopiëren:

Hierbij kunt u delen exact kopiëren, zoals gebruikers, om in een andere cursus in te voeren. Zie voor meer informatie: hier. [LINK artikel het kopiëren van (gegevens uit) een cursus)

  • Cursuskoppelingen controleren:

Hiermee kan je de geldigheid van koppelingen controleren. Klik op ‘Oke’ en vervolgens krijg je een overzicht te zien van alle items en de status hiervan. De legenda die hierbij hoort:

De legenda van de controle van de cursuskoppelingen

  • Pakket importeren / logboeken bekijken:

Om een pakket te importeren in deze cursus, als je bijvoorbeeld eerder een cursus hebt geëxporteerd of gearchiveerd hebt. Ook kun je hier de logboeken bekijken die worden gemaakt tijdens elke importbewerking.

Hoe te gebruiken?

Hoe verplaats ik bestanden naar een lokale cursusmap?

  • Ga naar de cursuspagina, configuratiescherm en vervolgens naar ‘Pakketten en functies’.
  • Klik op ‘Bestanden verplaatsen naar cursusbestanden’.
  • Bij 1. Selecteren cursus: staat de cursus en kun je aanvinken of je alle inhoudt wil toevoegen aan cursusbestanden.
  • Bij 2. Doel selecteren: selecteer je de map in de Content Collection waar een map moet worden gemaakt (klik op ‘Bladeren’)
  • Bij 3. Klik op verzenden om te versturen.

Hoe verwijder ik bulk?

  • Ga naar de cursuspagina, configuratiescherm en vervolgens naar ‘Pakketten en functies’.
  • Klik op ‘Bulk verwijderen’;
  • Bij 1. Selecteer inhoudmateriaal om te verwijderen: kun je gehele inhoudsgebieden verwijderen, zoals informatie en opdrachten;
  • Bij 2. Selecteer ander materiaal om te verwijderen: kun je bijvoorbeeld medewerkers, gebruikers of blogs verwijderen. (Zie de beperkingen hieronder voor de waarschuwing);
  • Bij 3. Bevestiging: hier moet je het woord verwijderen typen als bevestiging dat wat je hebt aangevinkt ook echt wil verwijderen (dit is een definitieve actie);
  • Bij 4. Klik op ‘verzenden’.

Beperkingen

  • Bij het verwijderen van bulk moet er worden opgelet dat ook aanhangende gegevens óók verwijderd worden. Dus als een student wordt verwijderd, worden ook de gemaakte toetsen (en opdrachten) van deze student verwijderd. Als dit beoordelingsmateriaal is, is het handig om na te gaan of je dit wel kan verwijderen. Wil je het wel verwijderen dan is er de optie om een archief te maken van de cursus en het vervolgens te verwijderen, zo behoudt je de gegevens maar staan ze niet meer in je Blackboard cursus.

Voor meer informatie over de Configuratie van de cursuspagina, zie hier.

Leave a Reply