Het kopiëren van (gegevens uit) een cursus

Het is mogelijk om gegevens (bijv. contactpersonen, de agenda of de gehele cursus) te kopiëren naar een nieuwe of bestaande cursus of om een gehele cursus exact te kopiëren. Lees hier hoe.

Wat is het?

Soms kan het erg handig zijn om gegevens te kunnen kopiëren uit een cursus. Wil je bijvoorbeeld een agenda uit de ene cursus ook in de andere cursus beschikbaar maken of enquêtes aan al je studenten voorleggen? Dan kan dit erg handig zijn. Zie hieronder voor een voorbeeld hoe deze functionaliteit te gebruiken.

Hoe te gebruiken?

Voorbeeld: Hoe kopieer ik contactpersonen naar een andere (bestaande) cursus (voor een cursusgebruiker met Cursusleiderrechten)?

Ga naar de originele cursus

Ga naar Configuratiescherm Cursusbeheer

Ga naar pakketten en functies

Ga naar cursus kopiëren

  • Selecteer bij 1.: de optie Cursusmateriaal naar een bestaande cursus kopiëren
  • Selecteer bij 2.: Contactpersonen en geef de CursusID van de nieuwe (maar wel al bestaande) cursus
  • Selecteer bij 3.: of je alleen koppelingen of ook de inhoud wil kopiëren. Let op: als je alleen koppelingen selecteert en vervolgens de gegevens in de originele cursus verwijderd zullen deze ook worden verwijderd in de nieuwe cursus. Aan de andere kant, als je gegevens wijzigt in de originele cursus zullen deze ook automatisch wijzigen in de nieuwe cursus.
  • Selecteer bij 4.: of je wel of geen inschrijvingen wilt meenemen. Let op: als je deze optie selecteert zullen ook alle oude studenten worden meegenomen.
  • Selecteer bij 5.: Verzenden

Beperkingen

  • Een groep contactpersonen kopiëren is niet mogelijk, alleen alle contactpersonen van de cursus.
Cursus kopiëren scherm

Cursus kopiëren scherm

Share

Leave a Reply