Bulk verwijderen

Met bulk verwijderen ben je in staat om heel snel een grote hoeveelheid informatie en andere gegevens binnen een cursus te wissen. Op deze manier is het niet meer nodig om alle items individueel te selecteren en te verwijderen, maar gebeurt het  met slechts één muisklik.

Wat is het?

Met de mogelijkheid van bulk verwijderen ben je in staat om heel snel een grote hoeveelheid informatie en andere gegevens van een cursus te verwijderen. Deze

Bulk verwijderen

Bulk verwijderen

functie is alleen beschikbaar voor docenten, en kan worden gebruikt in een cursus die door de gebruiker wordt opgegeven. Items die kunnen worden verwijderd zijn bijv. zelf aangemaakte inhoudsgebieden, mededelingen, gebruikers, groepen, forums en nog veel meer.

Hoe te gebruiken?

Voor het gebruiken van bulk verwijderen, zijn enkele eenvoudige stappen nodig.

-Na succesvol ingelogd te zijn als docent, ga je naar een cursuswaarvan je cursusleider bent;
-Vervolgens ga je in het Configuratiescherm (linksonder) naar het kopje ‘Pakketten en functies’, gevolgd door een klik op de functie ‘Bulk verwijderen’;
– Je krijgt nu het keuzescherm te zien waar je kunt kiezen welke gegevens en informatie gewist dient te worden (zie schermafdruk);
– Om items te selecteren voor verwijderen, klik je op de hokjes achter de naam, waardoor een vinkje in het hokje komt te staan;
– Bij item 3 ‘Bevestiging’, dien je het woord ‘Verwijderen’ (zonder ‘’) in te typen, en druk je op ‘Verzenden’, helemaal rechts onderaan.

Beperkingen

  • Denk er aan dat, nadat je bulk verwijderen hebt gedaan, de verwijderde gegevens NIET meer zijn terug te halen. Het is definitief!
  • Het is helaas niet mogelijk om binnen een grote verzameling items (zoals video’s) toch nog individuele video’s te selecteren, met bulk verwijderen kan alleen óf alles, of niets worden verwijderd.
  • Let op! Als je bijvoorbeeld studenten verwijdert, wordt ook alle data die hangt aan de student, verwijderd! Dus ook alle toetsen, opdrachten etc. van studenten wordt dan verwijderd. Als hier materiaal in zit dat bewaard moet worden, kun je dit oplossen door eerst een archief van de cursus te maken.
Share

Leave a Reply