Community Tools

Community groepen

Community groepen

Met groepen werken is heel handig en bevordert samenwerking, mentaliteit en efficiëntie. Ook de docent kan meewerken met de beschikbare tools die een groep toegewezen krijgen. Ook op deze manier is het bijhouden van de vorderingen zeer eenvoudig.

Wat is het?

De community tools zijn de tools die worden gebruikt door en binnen een community (groep). Welke tools voor een community ter beschikking staan, is afhankelijk van de persoon die een groep aanmaakt, deze heeft namelijk tijdens het aanmaken van de groep de keuze uit welke tools er beschikbaar moeten zijn voor de aan te maken groep. Tools voor groepen zijn er in verschillende vormen. Zo zijn er bijvoorbeeld tools voor bestandsuitwisseling, blogs, discussieruimte, e-mail, samenwerking, taken, vakbladen, scholar en wiki’s.

Hoe te gebruiken?

De weergave van de afbeeldingen kan in de huidige Blackboard versie enigszins verschillen. De werking is echter hetzelfde.

Tijdens het aanmaken van groepen is het mogelijk om de beschikbare tools te selecteren. Meer informatie over het aanmaken van groepen en de instellingen die daarbij komen kijken, staan in het artikel Groep(en) zoeken/openen.

Extra opties bij groepen

Extra opties bij groepen

Als docent zijnde, kun je de beschikbare tools voor groepen veranderen. Dit doe je door in het linker menu te kiezen voor “Groepen”. Je krijgt nu een overzicht van alle bestaande groepen binnen de cursus. Achter elke groep staan twee neerwaartse pijltjes (het chevron-teken). Als je hier op klikt krijg je extra functionaliteiten. Een van deze functionaliteiten is het bewerken van de groep. Je komt dan op hetzelfde scherm uit, als of je een nieuwe groep aan gaat maken (zoals beschreven bij Groep(en) zoeken/openen).  Echter, je gaat nu niet een groep aanmaken, maar bewerken. Je kunt dan bij item 2. Beschikbaarheid van tools, kiezen welke tools voor deze groep ter beschikking staan.

Je kunt ook als docent met je studenten samenwerken met de tools die de groep ter beschikking staan. Dit doe je door in het overzicht met de beschikbare groepen, op een naam van een groep te klikken. Nu zie je wie er in deze groep zit, en welke tools er allemaal ter beschikking staan. Je kunt nu op de naam van een van deze tools klikken, en krijgt zo meteen inzicht van wat er met deze tools tot nu toe gedaan is. Het is ook mogelijk om vervolgens zelf gebruik te maken van deze tool!

Overzicht van groep

Overzicht van groep

Als student zijnde, ga je naar een gewenste cursus, waarna je in het linker menu klikt op “Groepen”. Je ziet nu de naam van je groep staan. Ook is het mogelijk om een eigen groep te maken, maar ook hier, meer informatie bij Groep(en) zoeken/openen. Eenmaal op de groepsnaam geklikt te hebben, krijg je een overzicht met alle namen van mensen die in de groep zitten, en een overzicht van de beschikbare groep-tools. Klik op de naam van een tool om hier gebruik van te maken.

Beperkingen

  • Als een tool niet is ingeschakeld, zal je contact met de bouwer of leider van de cursus of groep moeten opnemen. Hij/zij kan namelijk de tools in- en uitschakelen.

 

Share

Leave a Reply