Content collection: Materiaal kopiëren en verplaatsen

Als je materiaal hebt geüpload (zie Content collection: materiaal uploaden), en je besluit dat het ergens anders moet komen te staan (binnen je eigen content collection), dan kun je het verplaatsen of kopiëren. Hier wordt uitgelegd hoe dat in zijn werk gaat.

Wat is het?Content collectie materiaal verplaatsen

Materiaal verplaatsen of kopiëren binnen je eigen Content Collection gaat vrij makkelijk. Je kunt het mogelijk niet overal heen verplaatsen of kopiëren, omdat je voor sommige mappen rechten moet hebben.

Hoe te gebruiken?

  1. Zet binnen je eigen content collection een vinkje in het selectievakje/de selectievakjes dat voor het bestand/de bestanden staat die je wilt verplaatsen of kopiëren. Dit kan ook bij mappen;
  2. Klik boven of onderaan de lijst op het knopje “verplaatsen” of “kopiëren”;

    De selectievakjes en de verplaatsknop

    De selectievakjes en de verplaatsknop

  3. Je krijgt nu een scherm te zien waarin je de doelmap kunt selecteren. Klik bij punt 2: Doel, op “Bladeren”. Zorg dat je pop-up blockers in je browser hebt uitgeschakeld, of voeg een uitzondering voor de Blackboard-website toe;
  4. Je krijgt nu een pop-up te zien waarin je kunt bladeren in de Content Collection zoals je dit bij andere handelingen ook doet. Klik op het selectievakje voor een bepaalde map om het bestand in deze map te zetten. Dit kan ook door op de naam van de map te klikken en vervolgens bovenaan te klikken op “Selecteer huidige map(..)”;
  5. Klik op “Verzenden” rechts onderin;

    Een map selecteren

    Een map selecteren

  6. Vink eventueel het seletievakje aan, als je wilt dat bestanden worden overschreven als ze dezelfde naam hebben;
  7. Klik weer op “Verzenden” rechts onderin;

    Verzenden

    Verzenden

  8. Er kunnen mogelijk fouten optreden. Als dit zo is, dan krijg je dit te zien bij punt 2 waar je moest bladeren, onderaan het selectievakje. Een map kan bijvoorbeeld beveiligd zijn, of je hebt geen toevoegrechten voor een bepaalde map;
  9. Als het verplaatsen of kopiëren is geslaagd zul je worden teruggeleid naar je oorspronkelijke content collection en bovenaan zal in het groen “verplaatsen is gelukt” of “kopiëren is gelukt” verschijnen.

Beperkingen

  • Als je geen rechten hebt voor een bepaalde map of als de map is beveiligd kun je het item hier niet heen verplaatsen of kopiëren.
  • Prullenbakken kunnen niet verplaatst of gekopieerd worden.
Share

Leave a Reply