Het Grade Center gebruiken

Het Grade Center is de centrale plek binnen Blackboard waar punten worden toegekend en opgevraagd. Deze blog gaat in op de globale mogelijke van het Grade Center.

Share

Wat is het?

Aan elk onderdeel van een cursus, zoals een toets, een wiki, een blog, een opdracht, kan de mogelijkheid gekoppeld wordt om dit cursusonderdeel op te nemen in het Grade Center. Hiermee is het mogelijk dit onderdeel te beoordelen door middel van het toekennen van een puntenaantal. Zowel het Cursus- als ook het Organisatie Configuratiescherm heeft de mogelijkheden:

  • Cijfer Nodig?
  • Volledige Grade Center

De mogelijkheden van deze menu-opties staan hier beneden beschreven.

Hoe te gebruiken?

Cijfer Nodig?
Cursusleiders kunnen de pagina Cijfer nodig openen om te zien aan welke beoordelingen een cijfer kan worden toegekend. Klik op Alles beoordelen om direct te beginnen met beoordelen. Je kunt ook eerst kolommen sorteren of filters toepassen om de lijst te beperken.
Volledige Grade Center
In de modus voor schermlezer, wordt de tabel niet dynamisch bijgewerkt en kun je cijfers invoeren via de pagina Cijferdetails. Je opent deze pagina door in de tabel, de cel voor het cijfer te selecteren. In de interactieve modus van het Grade Center kun je cijfers rechtstreeks in de cellen typen. Gebruik dan de pijltoetsen of de tabtoets om door Grade Center te navigeren. Druk op Enter om een cijfer vast te leggen.

Kijk voor meer informatie op de pagina Grade Center in detail.

Beperkingen

De cijfermatige registratie kent vooralsnog geen relatie met de registratie in Osiris. Beoordelingen worden later handmatig aldaar toegekend.

 

Voor meer informatie over de Configuratie van de cursuspagina, zie hier.

Share

Leave a Reply