Over journalen en dagboeken

Een dagboek kan ingezet worden wanneer er behoefte is aan individuele verslaglegging. Het is daarnaast mogelijk om mede-cursusdeelnemers lees-toegang tot het dagboek te geven.

Wat zijn dagboeken?

In tegenstelling tot Blogs in Blackboard, kan een dagboek (in het engels: journal) niet beschikbaar gesteld worden aan een groep cursusdeelnemers. In een dagboek beschrijft een individuele cursusdeelnemer zijn/haar activiteiten, die vervolgens door de docent beorodeeld worden. Wanneer dit zo ontworpen is, kan het dagboek beoordeeld worden middels een koppeling naar het Gradecenter. Af en toe wordt binnen Blackboard inplaats van dagboek ook de term journaal aangetroffen.

Een dagboek wordt gebruikt binnen een cursus of een organisatie en wordt daarom aangemaakt vanuit het Configuratiescherm, maar getoond vanuit het openingsscherm van de cursus- of organisatiedeelnemer. Het overzicht van dagboekitems staat weergegeven per week of per maand. De dagboek-bouwer legt dit bij het definieren van het dagboek vast. In die definitie kan ook aangegeven worden of een dagboek door mede-cursusdeelnemers wel bekeken (maar nog steeds niet bewerkt) mag worden.

Multimedia


Share

Leave a Reply